Omdat de eigenaar van deze Ford F350 een hoefsmid is, moest zijn Ford F350 ook een echt werkpaard worden.

Dus de pick-up bak moet plaats maken voor een dichte bak waar de hoefsmederij met al z’n gereedschappen, voorraad, oven en aambeeld in verwerkt is. Nadat er op marktplaats een opbouwframe met afneembare bak gevonden was, kon er met de ombouw en opbouw begonnen worden.

De wisselbak was niets anders dan een stevig uitgevoerd vloerframe wat samen met het opbouwframe al gegalvaniseerd was. Custom Offroad werd in geschakeld om de pick-up bak te verwijderen en het aangekochte frame te monteren. Om daarna een compleet dichte opbouw met inrichting te maken op het vloerframe.

Omdat de bak met 6 borgpennen vast zit op het opbouwframe is het straks mogelijk om de hoefsmederij bak af te nemen en voor de gelegenheid een andere bak te plaatsen.

Het was even wachten op het RVS zetwerk, daardoor was er een kleine bouwstop. Nu het interieur erin geplaatst is, veranderd het hele uiterlijk van de bak, nu kun je goed zien hoe de indeling is en hoe een en ander eruit gaat zien.

Als alles in het interieur precies passend gemaakt en voorbereid is, zoals het plaatsen van de stopcontacten, schakelaars, gasregulator enz kan de hele bak weer gedemonteerd worden. Daarna wordt het staal gestraalt en gepoedercoat.

Daarna kan de opbouw van de bak weer beginnen, het hele interieur kan er weer terug in (en uiteraard mag dan de witte folie van het rvs verwijderd worden) en alle leidingen en kabels kunnen getrokken en aangesloten worden. Er komen 3 circuits van stroom in de opbouw te liggen, 220V voor alle (hand)gereedschappen en koelkast. Dit komt van een kabelhaspel die bij de manege of stal inplugt kan worden of via de aggregaat die ook standaard aan boord is.

Het tweede circuit wordt 24V dit is voor alle LED binnen verlichting en achterverlichting die in de gewenste uitvoering toen alleen in 24V leverbaar was. En het derde circuit, is niet zo uitgebreid, is de voeding vanaf de auto naar de 12v/24v omvormer, aansturing vd achterverlichting, en stoom-voorziening van de radio die achterin de opbouw boven de gereedschaplades.

Tijdens het bekabelen van de opbouw worden er ook meteen rvs interieur delen ingebouwd en kan een en ander meteen ingebouwd en aan gesloten worden zoals de achterlichten, interieurlichten, wandcontactdozen enz.

Het eind resultaat is een unieke one of a kind hoefsmederij opbouw die voor veel reclame en bekandheid zorgt voor Hoefsmederij David Thiele. Niet alleen is het een opvallende verschijning die helemaal i stijl is van de meeste klanten en hun levenstijl, maar ook heeft hij nu alles bij en kan hij volledig zelf voorzienend te werk gaan en hoeft dus niet perse bij een stal of manege te staan. Maar kan vanwege zijn standaard aanwezige aggregaat ook ergens in een wei of op een wedstrijd zijn werk doen.

De wagen heeft deelgenomen aan de Bus keuring van Kerckaert hoefsmederij artikelen en heeft meteen de tweede plek weten te behalen. Tijdens die buskeuring werden uiteraard de gehele wagens/bussen/aanhangers beoordeeld van de deelnemers, maar daarnaast ook heel de organistie van de hoefsmid, dus planning, prijslijst, administratie enz. Deze Ford F350 was de meest uitgebreide en complete wagen, maar toch heeft een andere deelnemer net een puntje meer behaald op zijn organisatie. Dus aan de wagen heeft het niet gelegen. Custom Offroad wil David Thiele van Hoefsmederij Thiele feliciteren met het behalen van deze nette tweede plaats en wensen hem vele jaren (werk) plezier met zijn unieke hoefsmederij opbouw en zijn Ford. Maar omdat Custom Offroad ook het volledige onderhoud vd Ford verzorgt zullen we hem nog regelmatig in onze werkplaats mogen begroeten.