Deze mooie Toyota 80 series was door de klant al enigszins opgeknapt en recent over gespoten. De plannen waren om er een offroad reiswagen van te maken, maar als eerste moest hij ook nog als hun trouw auto gaan dienen. Een hele eer voor Custom Offroad dus dat wij de uiterlijk bepalende en dus duidelijk in het zicht zittende bumpers en sidebars mochten maken. De klant had zelf al heel duidelijk uitgezocht op internet wat hij voor ogen had. En met deze foto’s als leidraad zijn wij zijn wensen gaan realiseren. Uiteindelijk dus met een erg mooie stevige voorbumper met bullbar, mooie stevige sidebars en een erg uitgebreide degelijke en stoere achterbumper mogen uitvoeren. En volgens de klant is ons resultaat nog mooier geworden en beter afgewerkt als wat hij aan voorbeelden op internet gevonden had en zelf in gedachten had. We hebben dus echt zijn verwachtingen overtroffen met ons werk.

De voorbumper volgt de contouren van de grille en spatborden erg strak en netjes. Nummerplaat zit mooi hoog en beschermd en incl 2 grote Hella halogeen verstralers en een 12000TDS lier met touw erop. Sidebars zitten schuin omhoog gericht en volgen daarmee de vorm vd zijkant van de dorpels. Hiermee bieden ze voldoende bescherming zonder al te veel bodemvrijheid in te nemen. De achterbumper spreekt bijna voor zich, degelijke achterbumper, die aan de zijkanten mooi tot aan de wielkasten aansluit. Nog een extra buis er bovenop geeft extra bescherming van de body hoeken (aanstaande echtgenote had net na het overspuiten en net voor onze afspraak al iets geraakt). Eigenlijk was er een lange zwenkarm voor reservewiel, krik, jerrycans en gasfles voorzien, maar omdat de parkeer plaatsen in Nederland aan de korte kant zijn en veel auto’s vaak te dicht achter elkaar staan werd besloten om er twee kortere zwenkarmen van te maken. Dit vanwege het feit dat de 80 series geen achterdeur heeft die je deels kan openen, en dus je zwenkarm ook maar deels hoeft te openen als je te weinig ruimte achter je wagen hebt. Maar een gedeelde achterklep, dus bovenste helft gaat omhoog en onderste omlaag. Maar dit kan dus alleen als de beide zwenkarmen volledig geopend zijn, anders dan bij een (of twee) achter deur(en). Wel iets om rekening mee te houden dus. We hebben speciaal voor deze zwenkarmen een draaispindel ontworpen en laten maken die niet zoals meestal met een glijbus of bushings werkt, maar echt netjes zoals het hoort met 2 conische lagers die nastelbaar zijn als er op termijn eens speling op zou komen. Deze draaispindel zit ook nog eens zo’n 10cm diep in de bumper door gelast, waardoor het een zeer star en stevig geheel is geworden. En dus niet zodra de zwenkarm vd rustblok af draait, de hele arm omlaag zakt omdat het plaatwerk vd bumper tordeerd door het gewicht. Maar ook zodat de zwenkarm tijdens het rijden minimaal zal bewegen door het gewicht vh grote wiel wat erachterop hangt. Ook zit deze draaispindel mooi verzonken in de zijkanten van de bumper verwerkt waardoor het gewoon een erg mooi en strak geheel is geworden. De linker zwenkarm is voorzien van een laddertje waarmee je op het (hier niet gemonteerde) roofrack zou kunnen komen. Maar deze ladder dient nu als basis voor de jerrycans en gasfles houder die er uiteraard demontabel aan gemonteerd zijn.

Enkele weken nadat de wagen hier kant en klaar opgehaald is, is deze ook daadwerkelijk als trouwauto ingezet. Alleen dat is voor ons al een hele eer.