Deze klant wou graag zijn handlier laten vervangen door een elektrische lier om wagens die niet lopen of rijden er toch makkelijk op te kunnen lieren. Uiteraard met een draadloze afstandbediending, zodat je van achter het stuur vd te laden wagen de lier kan bedienen.
Op de aanhanger was links en rechts al een montage koker voorzien waar de lier montage in geplaatst kon worden. Er is gekozen voor een 12V Husar BST 5500. Deze kan 5500lbs trekken wat neer komt op 2475kg. Dit is doorgaans voldoende voor deze klant en mocht dat niet het geval zijn, kan hij voor die enkele keer eventueel een kleine snatchblok gebruiken, waarmee de snelheid halveert, maar de trekkracht verdubbeld.
In de aluminium opberg kist voor op de dissel, was mooi plek voor een Optima Yellowtop AGM accu en het lierrelais incl de ontvanger voor de draadloze afstandbediening. Naast de accu hebben we een aluminium plaatje in de kist gelast zodat de elektro degelijk gescheiden van, en beschermd is tegen de spanbanden die ernaast opgeborgen worden. De stroomkabels naar de liermotor komen via een gat in het midden achter uit deze opberg kist, worden mooi bij elkaar gehouden en zijn beschermd met een spiraalslang eromheen, doordat deze kabels wat langer zijn gelaten, is het mogelijk om de gehele koker met lier uit de oprijbak te schuiven en hem er aan de andere kant ook weer in te plaatsen. Hierdoor kan de lier links of rechts voor gemonteerd worden. Wat beter in lijn ligt met de meeste sleepogen van de te vervoeren wagens. daarmee trek je rechter in lijn tussen het sleep oog en de lier voor op de aanhanger. Voorlopig wordt de lier thuis met een voor AGM accu’s geschikte druppel lader opgeladen. Maar mocht dat uiteindelijk niet voldoende zijn voor deze klant, dan kunnen we altijd nog een + en – kabel vd accu vd trekkende wagen naar de trekhaak trekken en daar met een degelijke stekkerverbinding deze door trekken naar de accu in de opberg kist. Al met al een makkelijke en ideale oplossing voor het laden van wagens die zelf niet meer kunnen rijden, zonder dat je zelf een kwartier aan een zwengel staat te draaien om een zware wagen tegen de helling van de kiepbak op te trekken.