Team Custom Offroad bestaat in 2012 al voor het 6e jaar, heette voorheen team Blackmaniacs en is een Belgisch/Nederlands onderonsje. Dit omdat we 1 van de drie Mudmaniacs teams zijn en allebei met een zwarte wagen rijden. Alle voorgaande jaren hebben we met 2 auto’s in het team aan challenge wedstrijden deelgenomen. Marc van den Broek met zijn zwarte Suzuki Samurai en Ard van Meer met zijn zwarte Suzuki Sidekick, onze vaste bijrijder vanaf het eerste begin is Yves Cieters (Be) hij heeft ook alle jaren mee gedaan als bijrijder. Het eerste jaar was onze 2e bijrijder Jury Schenk, maar die ging het 2e jaar als bijrijder van zijn vader meedoen.

Dus daarna moesten we weer op zoek naar een nieuwe bijrijder en die hadden we gevonden in koen Steyvers (Be). Koen heeft tot begin 2011 als bijrijder mee gedaan en kon er de tijd niet meer voor opbrengen. Dus moesten we binnen 2 weken voor de eerste wedstrijd van dat seizoen nog een nieuwe bijrijder zien te vinden. Die hadden we weer gevonden in Jury Schenk en zijn kameraad Michael Barten, nu hebben dus zelfs een reserve bijrijder. Beide hadden ook al enkele jaren bijrijder ervaring in ons en een ander team waar ze toen ook samen bijrijder waren.

Yves Cieters heeft ook jaren deelgenomen aan de challenge van Stichting Zeeland 4×4 in Rilland en had daar zijn eigen team met 3 wagens: de BeNeZuks. Het laatste jaar dat deze challenge nog georganiseerd werd hebben Marc en Ard ook daar deelgenomen als 2e en 3e wagen. Dat jaar heeft het BeNeZuks team het hele jaar op de 1e plaats gestaan en is uiteindelijk ook 1e algemeen geworden aan het eind van dat seizoen. De Blackmaniacs reden dat jaar naast de challenge in Zeeland ook de challenge van Liebregts, hier waren ze hetzelfde jaar 2e algemeen geworden. Al met al was dat een mooie prestatie, met dubbele wedstrijden moet je wagen ook dubbel zo vaak in goede conditie gebracht en gehouden worden.

In 2012 bestaat er ook de mogelijkheid om als team van 1 auto aan de Champion challenge (voorheen “Liebregts” challenge) deel te nemen. Dat was voor Marc een reden om een jaar vrij te nemen en zijn Samurai eens goed te onderhouden, zodat Ard alsnog in de solo klasse kon deelnemen. Dus zodoende doet Team Custom Offroad vanaf nu in de solo klasse mee totdat Marc zijn wagen weer op orde heeft (als hij tenminste nog met Ard mee wil doen…………).