Het is geweldig om ook dit jaar weer de onvoorwaardelijke steun van onze sponsoren te hebben gekregen. Dit maakt precies het verschil en draagt belangrijk bij aan het succes van de Warrior Offroad Challenge. Er zijn nieuwe teams ‘onderweg’, zodat je er rekening mee moet houden dat deze challenge open staat voor maximaal 25 startnummers, uitgegeven aan teams of individueel.

De opzet van het evenement is om van elk team diens vaardigheden en teamwork optimaal aan te spreken. Met hun auto moeten ze verschillende obstakels zien te bedwingen onder druk van de tijd. De uitdagingen zijn uitgezet in proeven die speciaal zijn ontworpen om de teams en hun voertuigen te testen op hun offroad vaardigheden en vindingrijkheid. Het evenement bestaat uit 5 klassementsproeven met zo groot mogelijke verschillen wat betreft uitdagingen en ondergrond. Sancties worden gegeven als de veiligheidsvoorschriften of de wedstrijdregels niet worden nageleefd. De wedstrijden starten om 10.00 uur en eindigen rond 17.00 uur. Etappes variëren, afhankelijk van de ondergrond en uitdagingen, in lengte en hebben in de regel een tijdslimiet van 30 minuten.

Het tweede teamlid wordt ‘bijrijder of co-piloot’ genoemd en moet aan boord van de auto zitten bij de start en de finish. Verder zijn zij eigenlijk zelden of nooit aan boord van het voertuig. Buiten de auto zijn zij namelijk de ogen en handen voor de bestuurde

In het reglement, dat je kunt vinden onder het knopje ‘Documenten’, kun je meer informatie vinden. Lijkt het je leuk om een seizoen met ons mee te rijden en strijden, dan kun je daar ook het inschrijfformulier vinden.

Inschrijven voor het hele seizoen kost € 550,- Deze prijs is inclusief alle startgelden.

Meer info op http://www.4x4offroadchallengesport.nl/