Jeep CJ7 externe rolkooi

Deze Jeep CJ7 is al in diverse zware europeese offroad wedstrijden gebruikt en dat is aan de voorschermen ook duidelijk te zichtbaar. Om dit te verhelpen en verdere schade te voorkomen en uiteraard om de inzittenden fatsoenlijk te beschermen is er nu gekozen voor een volledige externe rolkooi. Hierdoor kan later de interne rolkooi verwijderd worden en ontstaat er weer meer binnenruimte voor de inzittenden en alle spullen.

Tube fenders
Als eerste zijn de flink gehavende originele voorschermen deels verwijderd en zijn er stevige tube fenders voor terug gekomen. Daarna is begonnen met de externe rolkooi. Deze kon gemonteerd worden op de reeds aanwezige stevige sidebars/rocksliders. Een degelijk kruis in het dak zorgt voor voldoende bescherming en constructie in de kooi boven het hoofd. De rand van de bak en de achterlichten zijn ook beschermd door de buizen van de rolkooi die er omheen lopen. Omdat de klant later zelf de interne rolkooi nog verwijderd, zijn de buizen om het kruis in de B-stijl achter de stoelen mee te maken er los bij geleverd, zodat hij die later zelf kan plaatsen en vast lassen.

Neus bescherming
Om de voorkant, motorkap en koplampen te beschermen is de rolkooi naar voor uitgebreid. Er is een mooie buis voor de grille gemaakt die de contouren van de grille volgt. Deze is weer, middels buizen langs de nieuwe tube fenders af, met de A-stijl van de rolkooi verbonden. Hierdoor krijgt alles weer voldoende stevigheid om klappen op te vangen en zo de grille, koplampen, motorkap te ontzien.