Jeep CJ5

Deze Jeep CJ5 is officieel van de band gerold als een Jeep Willy Kaiser CJ5. Een mooie Jeep, maar helaas biedt hij standaard erg weinig bescherming voor de inzittenden.
Deze klant wilde de originele rolbeugel uitgebreid hebben naar de voorkant omdat hij bij het rijden in het terrein toch steeds vaker de grenzen gaat opzoeken en omdat zijn zoon er ook meestal langs zit. Het is een leuke hobby, maar veiligheid moet wel op nr 1 staan.

Originele softtop

Daarnaast wilde hij makkelijk te reinigen stoelen die geen weken lang vuil en nat blijven. Een vereiste was dat de originele softtop netjes paste in combinatie met de rolkooi, maar dat hij wel zoveel mogelijk hoofdruimte over zou houden. We hebben hiervoor de buizen in het dak zo hoog mogelijk geplaatst en met de vorm van de softtop mee. En de originele beugel hebben we terplekke van deze buizen uit gehaald en er een stukje buis, wat precies over de buizen van de rolkooi past, in gelast. Dus nu (op de foto’s niet zichtbaar) zit de beugel van de softtop niet hoger of lager als origineel en zitten de buizen van de verstevigingen in het dak op precies dezelfde hoogte als deze beugel. Normaal zonder aanpassing zou de beugel van de kap bovenop de buizen van de kooi moeten rusten. Maar dat scheelt dus 2cm in hoofdruimte, die hij nu wel heeft.

4-punts gordels

Verder moest er een handgreep voor de bijrijder komen zodat die ook iets heeft om vast te houden. Origineel zit er niet veel voor de bijrijder om zich aan vast te houden, maar ook geen fatsoenlijke gordels. Nu komen er met deze stoelen ook 4-punts gordels in en daarvoor is achter de stoelen een dwarsbuis voorzien zodat de gordels daar overheen kunnen hangen. Dit is omdat de gordels vanaf de stoel niet rechtstreeks omlaag mogen lopen. Dit zorgt ervoor dat bij een aanrijding oid de gordels die over je schouders zitten niet je hele ruggengraat in elkaar kunnen drukken, dat schijnt niet prettig te zijn….