Deze klant heeft een volledige gerestaureerde Mercedes G-klasse, waar Custom Offroad ook al een en ander voor betekend heeft. Nu was het plan om een compleet span te maken geschikt voor (offroad) reizen met het hele gezin.

Omdat hij met het volledige gezin weg wil kunnen en ook van alle gemakken voorzien wil zijn viel de keuze van de klant op een STORM trailer tent. Maar de trailer wilde hij perse naar eigen wensen en specificaties laten maken en wel op basis van een bestaande aanhanger. De keuze was gevallen op een oud leger aanhangertje, welk merk en type het daadwerkelijk is, is nog onduidelijk. Maar het betreft een bladgeveerd geremd asje met landrover steek.

Het plan was om de originele bak/opbouw van de aanhanger af te slijpen en dan met het overgebleven chassis en asje verder te gaan. Uiteindelijk bleek van de as in ieder geval een naaf/astap onherstelbaar beschadigd te zijn en is overgestapt op een nieuwe torsie geveerde KNOTT as met een RDW type goedkeuring. De dissel werd verlengd met een koker volgens afmetingen die voldeden aan de RDW type goedkeuring voor deze ALKO oploop geremde koppeling. De bak werd een volledig zelfdragende waterdichte aluminium box met enkel een waterdichte en afsluitbare achter deur erin. De box zelf is zo sterk dat de STORM trailer tent van zo’n 300kg makkelijk bovenop de box gemonteerd kan worden zonder dat de box nog een stevige constructie nodig heeft om die tent te kunnen dragen. Buiten de box is het chassis afgewerkt met aluminium traanplaat die ook als spatbord over de Mercedes G-klasse wielen met dezelfde BF-Goodrich banden gaat als die op de auto zitten. Hierdoor kan er met slechts 1 reservewiel gereden worden, waardoor ruimte en gewicht bespaard worden. Of wanneer je met 2 dezelfde reservewielen zou rijden, je dubbele kansen hebt om je eigen toch te kunnen helpen. Om deze Mercedes G-klasse wielen op de KNOTT assen te kunnen monteren zijn degelijke stalen verloop spacers gemaakt, hierdoor kwam de breedte vd aanhanger ook gelijk met de auto, waardoor het een strak geheel vormt. De aanhanger is in dezelfde kleuren als de auto gespoten zodat het een mooie combinatie is geworden die zorg voor vele jaren offroad en vakantie plezier. Nadat de aanhanger hier vertrokken is, is de STORM trailer tent en een Australische offroad keuken van Drifta in de box gebouwd.