Deze Suzuki Samurai wordt volledig gebouwd als Challenge auto door de klant zelf, voor de rolkooi werd Custom Offroad ingeschakeld. Samen met de klant is er besloten om de rolkooi uit te voeren als een Trayback model.

De achterlier kan ook als toplier gebruikt gaan worden, door de lier helemaal achter te plaatsen is er vlak achter de cabine een flinke ruimte over die straks als opbergruimte wordt gebruikt.

Door het Trayback model is de rolkooi zeer stevig afgeschoord naar de achterkant op het chassis en kan er straks bovenop het plateau een en ander vast gezet worden zoals kunststof rijplaatjes enz.

De klant gaat zelf weer verder met het afwerken van de trayback door er een opbergruimte onder te maken en de bovenkant af te dekken met traanplaat. Uiteraard de kabelboom voor de verlichting en eventueel wat werklampen, en hem in de lak te zetten.

Het ontwerp van de voorkant is ook door getrokken met buis vanaf de rolkooi zodat het samen een stevig geheel vormt en maximale ruimte biedt aan de 36” banden.