Deze 3.0 ltr V6 VW Amarok werd door de klant in Duitsland aangekocht met slechts 7000km op de teller. Hij werd in Nederland 65cm verlengd. Dit is gebeurt bij VETH in Duiven, die chassis verlengingen mag doen met een RDW homologatie. Ze hebben 2 lengte varianten, de XL welke zo’n 30cm verlengd wordt en deze XXL die 65cm verlengd is. Omdat de klant er een dichte opbouw op wilde, hebben ze de originele pickup bak niet verlengd waardoor het lijkt alsof er nog een autolaadkraan opgebouwd moet worden. Allereerst hebben we de VW volledig waterpas op bokken gezet, dit om overal fatsoenlijke metingen te kunnen doen. Vervolgens hebben we de pickup bak verwijderd en de klant heeft deze verkocht. Daarna zijn we begonnen met het maken van het vloer frame volledig uit aluminium koker profielen. De klant had specifieke binnenmaten van de bak en de deur opening op gegeven en de zijkanten van de bak moesten enigszins de vorm van de cabine volgen. Dat is de reden waarom Custom Offroad werd in geschakeld, bij de normale bekende carrosserie bouwers konden/wilden ze niet maken wat de klant vroeg. Ze konden blijkbaar alleen een bak maken met rechte zijkanten en in bepaalde lengte maten, waarbij de ene net te kort was en de volgende maat weer veel te lang. Hier bij Custom Offroad maken we gewoon wat de klant vraagt, uiteraard wel binnen onze technische mogelijkheden. Hierdoor krijgt de klant echt een “one of a kind” oplossing die speciaal voor hem/haar op maat gemaakt is.

Na het vloer frame zijn we met de staanders van de zijwanden begonnen en het kokerframe vh kopschot en de achterkant met de dubbele deuren. Daarna de profielen die de dakplaat ondersteunen. Vervolgens hebben we het geheel rondom bekleed met 2mm dikke aluminium platen die op maat geknipt en gezet zijn. Deze zijn op de omtrek gelast en op de zijkant gelijmd. Dit omdat er met lijmen geen platen krom trekken door het lassen en de bak later geheel zonder plamuur toch een strak uiterlijk gekregen heeft. Op alle hoeken hebben we later op maat gemaakte hoekprofielen overheen gezet. Alle hoekprofielen hebben we als een kader aan elkaar gelast en vervolgens op de contouren van de bak gekit (en met wat hechtlasjes geborgd). Na het ontvetten en schuren hebben we alle naden tussen hoekprofielen en plaatwerk volledig af gekit en glad gestreken en daar is later weer de witte afwerking overheen gegaan.

Aan de linker kant hebben we veel werk verricht om een nette plaats te bieden aan de dieseltank, addblue tank vulopeningen en de hoofdschakelaar voor de Warrior Ninja 4500lbs lier vooraan in de bak. Het idee van de klant is om er zijn grote quad in te vervoeren welke erin en eruit gelierd kan worden. Vandaar de opgegeven binnenmaten vd bak en de deur opening. Daarnaast zou het voor kunnen komen dat er af en toe in overnacht gaat worden.

We hebben het geheel in aluminium gemaakt om zoveel mogelijk laadvermogen over te houden en dat is gelukt. Ondanks de grootte van de bak en de afneembare stalen achterbumper en de zwaardere deelbare Hutchinson wielen met grotere banden, snorkel en liftkit was hij bij de RDW kenteken keuring maar 100kg zwaarder als met de pickupbak erop!!!

We hebben de gehele buitenkant eerst in een etsprimer gezet en vervolgens met Color your Hippo (gemengd met hetzelfde kleurnummer als de VW) behandeld. Hierdoor is de bak goed tegen krassen beschermd en heeft hij een stoer uiterlijk gekregen door de gebobbelde oppervlakte structuur van de Color your Hippo.

Na de RDW keuring voor het NL kenteken hebben we nog aluminium sidebars en de volledige set pantserplaten (motor, bak, dieseltank, achterdiff en achter schokbrekers) van SEIKEL gemonteerd. De eerder gemonteerde liftkit en snorkel zijn ook van SEIKEL uit Duitsland.

Al met al een erg mooie en unieke wagen geworden en voor ons was het ook een erg mooi project.